Penjelasan RUU 355, PAN Cuba Perangkap PAS untuk Iktiraf Parti Haramnya


Hari ini Pengarah Komunikasi parti PAN, Khalid Samad berkata parti itu akan menghantar surat rasmi kepada Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bagi menuntut penjelasan mengenai cadangan pindaan kepada Akta 1965, juga dikenali sebagai Akta 355 Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah).

Katanya lagi pihak parti PAN telah menghantar surat rasmi kepada pejabat Presiden PAS berkenaan maksud tersebut.

Ramai penganalisis politik berpendapat parti PAN cuba memerangkap PAS dalam isu pindaan kepada Akta 1965, RUU 355 supaya Presiden PAS datang bersama parti PAN.

Jika Presiden PAS datang mereka sudah bersedia dengan media untuk membesarkan perkara ini kononnya PAS telah menerima PAN sebagai parti yang sah (haram dalam ertikata perjuangan Islam).

Jika PAS menolak, mereka akan menjaja kononnya PAS memutar belit dan tidak bersungguh dalam memperkasakan Mahkamah Syariah.

Siapa tak kenal puak-puak PAN yang sebelum ini datang daripada merompak kerusi PAS, kemudian harta PAS termasuk pejabat dan tanah wakaf. Mereka bukannya bersungguh nak menyokong RUU 355 kerana mereka terikat dengan DAP. Selagi DAP tak bersetuju mana mungkin PAN akan menyokong kerana mereka semua adalah budak suruhan DAP.

Malah ada beberapa pimpinan PAN sekarang bergerak dengan makan DEDAK DAP RM15K sebulan dengan memegang GLC di Pualau Pinang.Kita jangan di KENCING oleh PAN. Kita tak lupa bagaimana Presiden PAN, Mohamad Sabu dalam ceramahnya di Pulau Pinang menyebut bahawa "Hudud tidak ada dalam agenda PAKATAN HARAPAN dan MP Pakatan Harapan akan mengundi menolak RUU Hudud PAS".

Apa jawatan Khalid Samad berbanding dengan Mat Sabu?

Kalau Mat Sabu kata tak sokong, takkan Khalid kata sokong? Siapa Khalid? Melainkan Khalid bersama Husam buat team jatuhkan Mat Sabu.

PAN ni sebenarnya parti penipu. Parti putar belit dan parti KENCING penyokong. Surat jemputan ini hanyalah nak MEMPERKENAKAN PAS aje.Tidak lebih daripada itu.

Bagi saya kalau Tuhan pun mereka boleh tipu, takkan dia orang ni tak akan tipu PAS. PAN berpura-pura untuk menunjukkan mereka sokong RUU 355 semata-mata nak KENCING penyokong mereka sahaja.


Share this article :
 

+ comments + 7 comments

Anonymous
September 20, 2016 at 9:02 PM

aikkk???masih sebut hudud lagi???memang kuatla pemimpin pas tipu penyokongnya...RUU355 bukan hudud la...ruu355 itu ada dalam mahkamah syariah...mahkamah syariah pulak masih tertakluk bawah perlembagaan,perlembagaan 'penjajah' kata olomak pilkuda donia..
hukum hudud hukum Allah,jgn pusing hukum mahkamah syariah kata hudud lak,nnt tak pasal2 jatuh kafir haji
cukup2lah berpolitik dengan menjual agama haji....olomak yg tu pun mati di negeri kafir harbi..masa nk mati dada dibelah kafir harbi..tak nmpk tanda lg ke??

Anonymous
September 20, 2016 at 9:59 PM

Wahai PAN. Dah mintak berkat kat DAP belum.

Yg suci hanya DAP dan sehina2 manusia adalah orang Islam Melayu. Itulah taqliq dijiwa mereka yg jadi Khadam DAP

Anonymous
September 20, 2016 at 10:02 PM

Husam dan Wan Rahim tolonglah parti amanah. Khalid Samad, Mujahid, Mat Sabu banyak sangat telan asap ekzos roket penang marei

Kah kah kah

Jeff Hulu Bernam
KEADILAN REFORM
PANdosta haters

Anonymous
September 20, 2016 at 10:06 PM

MAT SABU KENA LEPASKAN JAWATAN KEPADA BADANG BARU AMAMAH YAKNI MR HUSAM. MAT SABU PUN TAK SEPOWER 10 ADUN MACAM HUSAM

Pergolakan Dalaman PAN Mula Berkocak, Mat Sabu Sedia Lepas Jawatan Presiden Kepada Husam
SEPTEMBER 17, 2016
AIDCNEWS

AIDCNews – 17/9/16 – Kemasukan Datuk Husam Musa ke dalam PAN membawa satu dimensi baharu dalam parti itu seumpama meletakkan dua ekor singa di atas sebuah kerusi.

Presiden PAN, Mohamad Sabu dalam kenyataan terbaharu berkata beliau bersedia melepaskan jawatan presiden parti yang disandangnya kepada Husam, tetapi ia perlu diputuskan oleh perwakilan dalam kongres parti

“Itu serah kepada mesyuarat agong kitalah, kongres agung, pemilihan setiap tahun ada.

“Bila masa pun boleh, saya bersedia; saya tak ada masalah untuk serahkan kepada sesiapa yang dipilih dalam perhimpunan penuh parti,” kata Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu kepada Astro AWANI.

Isu jawatan kepada Husam mula diperkatakan sejak awal September lalu apabila PAN berjanji akan mengadakan mesyuarat untuk membuat keputusan tersebut.

Namun, sehingga kini tiada sebarang jawatan di peringkat nasional diberikan kepada Husam.

Anonymous
September 20, 2016 at 10:09 PM

Kah kah kah. Jika Husam ambil jawatan mat sabu, abang mat akan dapat mikrofon untuk dia baling kat teluk bahang.

Habis lah career abang mat dan din pudu

Anonymous
September 21, 2016 at 8:44 AM

Pas dan Umno senasib. Ditolak rakyat kerana keangkuhan pemimpin dan kejahilan penyokongnya.

Anonymous
September 21, 2016 at 9:34 AM

Hang dengar wan rahim kut Husem 10 kali.

Kah kah kah

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger