Berapa kali Saifuddin Nasution nak buat kenyataan bodoh?


Pengumuman Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa parti itu bakal bertanding di parlimen Permatang Pauh pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), merupakan kemuncak kebencian PAS terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim dan PKR secara keseluruhannya kata Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.


"Dari segi politik itu adalah petanda jelas kemuncak kebencian Haji Hadi terhadap Anwar Ibrahim dan parti Keadilan (PKR). Sehingga beliau sendiri turun (ke Permatang pauh) untuk mengumumkan PAS bertanding," katanya.

Lebai nak tanya, Saifuddin Nasution hadir tak konvensyen PKR tahun lalu Mei 2017? Takkan Setiausaha Agung tak hadir kerana konvesyen adalah dibawah tangungjawab SUA sesuatu parti.

Mungkin juga boleh berlaku apabila SUA parti PKR bekerja menjadi macai parti DAP. Terlalu banyak makan dedak DAP terlupa apa berlaku dalam parti sendiri.

Patutlah semenjak akhir-akhir ini kerja Saifudin Nasution menyerang PAS. Hari-hari dia kutuk PAS. Rupanya DAP beri dia ini dedak (memijam istilah Tun Mahathir). Saifudin Nasution ini adalah "pemakan dedak tegar". Semua jenis dedak dia makan DEDAK UMNO, Kemudian DEDAK PAS (Dalam PAS pun ada juga pemberi dedak tapi semuanya dah jadi PAN), DEDAK PKR dan terakhir DEDAK DAP

Lebai pernah menulis sebelum ini, Saifudin Nasution ini pernah menjadi ahli PAS, bukan sekali malah dua kali. Jika menggunakan No. KP 6984735 (lama Saifuddin Nasution) adalah ahli PAS bernombor 0226743 iaitu mendaftar terus tanpa Cawangan. Menggunakan KP baru 631207715005, Saifuddin Nasution adalah ahli PAS Pokok Sena, Cawangan Kampong Sakan pada 8 Jan 2007 no ahli 0828715.

Semasa belajar dulu dia terlibat dengan demostrasi bersama dengan Zulkifli, Johan, Idris Ahmad, Lutfi Othman dan lain-lain. Setelah habis u dia bisnes. Bisnes lingkup dia jumpa Anwar Ibrahim, Anwar beri jawatan pensyarah u dan terlibat dengan Pemuda UMNO. (Ini cerita mula-mula dia makan dedak UMNO). Pasal itu dia ikut Anwar 1998 terhutang "dedak" dengan Anwar!

Saifuddin Nasution selepas tewas dalam pilihanraya 2004 di Kedah, dia berundur dari PKR dan mendaftar diri sebagai ahli PAS di cawangan Pokok Sena. Saifuddin berhijrah ke Kelantan, kerana isterinya adalah anak tempatan Machang. (Dia terpaksa mendaftar semula sebagai ahli PAS kerana keahlian PAS pertamanya gugur setelah dia masuk UMNO)Ketika itu Saifuddin memohon kerja dengan Husam Musa (exco ekonomi PAS Kelantan) dan Husam telah memberi kerja sebagai Pengarah Urusan Yayasan Tok Kenali yang berfungsi untuk mengatur ceramah memperkukuhkan PAS Kelantan termasuk memperkukuhkan diri Husam di Kelantan bagi melobi menjadi MB selepas TG Nik Abdul Aziz. Husam semasa dia menjadi exco Kelantan dia banyak duit dan ramailah dapat "dedak" Husam.

Pada Kongres Khas PKR 2007, Anwar Ibrahim secara mutlak telah melantik Saifuddin Nasution sebagai Pengarah Strategik PKR walhal ketika itu Saifudin sudah menjadi ahli PAS dan bertugas sebagai Pengarah Urusan Yayasan Tok Kenali. Ini pun menyalahi TAHALUF SIYASI yang Anwar tak faham kenapa PAS putus hubungan tahaluf. Apa janji "dedak" kepada SaifuddinNasution sehingga dia tinggalkan PAS kali kedua entahlah.


Anwar memang hebat PRnya. Lebai akui. Yang ini pimpinan PAS kurang dan banyak kena belajar. Lebai ambil contoh bagaimana Dato' Fauzi Abdul Rahman yang mula berjinak dengan PAS dan nak masuk PAS tiba-tiba masuk PKR.

Ceritanya ketika Anwar ceramah di pentas PAS di Kuantan, pihak pengajur sedia tempat tinggal untuk Anwar, tapi Anwar berseleroh nak kencing rumah Dato' Fauzi. Jadi malam itu Anwar tidur di rumah Dato' Fauzi. Beberapa hari kemudian Anwar umum Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pahang yang baru ialah Dato' Fauzi Abdul Rahman. Telompong pimpinan PAS Pahang.

Kita tutup cerita sikap hipokrit dan tiada penderian Saifuddin Nasution, kita balik semula kepada isu perbahasan artikel kali ini.
20 Mei 2017 Ahmad Azri Zainal Nor, Perwakilan Wilayah Persekutuan AMK yang juga merangkap Setiausaha AMK Pusat mencabar PAS supaya bertanding di kerusi yang ditandingi Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 akan datang.

Katanya "Jika mereka bertanding di kerusi kita lagi pastikan mereka hilang deposit."

Perlu diingat bahawa pada PRK yang lepas, yang ditandingi oleh Wan Azizah, PAS Pulau Pinang dan PAS Permatang Pauh tidak membantu. Sebenarnya PAS tidak membantu Keadilan dah lama dah. PKR boleh memang dan hakikatnya Permatang Pauh kekal sebagai kubu kuat PKR.

Bila berkumpul semasa sendiri, cabar PAS bertanding di kawasan mereka.
Bila PAS bertanding
Mereka kata PAS benci yang kemuncak.
Semasa kamu khianat pertolongan dan sokongan PAS kamu lupa.
Bila kamu ada sedikit kesenangan kamu sombong.

Saifuddin Nasution jangan buatlah kenyataan-kenyataan bodoh.
Terima hakikat bahawa PAS tak bersama HARAPAN
dan PAS akan bertanding sendirian bersama dengan Gagasan Sejahtera dan NGO.
Jika kamu ambil kawasan PAS, PAS ambil kawasan kamu.
Itu "fair"Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
February 15, 2018 at 9:53 PM

Sejak jdi penjilat Dap nampak bodohnya.

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger