Lim Guan Eng lancar "Pulau Pinang Bangkit" RM100 juta ...RM400 Untuk BANJIR 15 September 2017 lalu dah habis bayar ke??Lima hari selepas Pulau Pinang dilanda banjir yang disifatkan antara terburuk dalam sejarah, Ketua Menteri Pulau Pinang hari ini mengumumkanpelancaran "Pulau Pinang Bangkit" dengan peruntukan RM100 juta untuk membina semula negeri itu, serta bantuan RM500 kepada 100,000 isi rumah yang terkesan dengan musibah yang menimpa.

"Pulau Pinang Bangkit" adalah projek menaikan semula imej DAP yang terjejas teruk akibat siri banjir kilat yang berulang-ulang sepenjang tahun ini.
 
 
Lebai tak nak komen apa tentang pemberian tersebut, tapi sekadar nak tanya tentang pemberian RM400 secara “one-off” kepada mangsa banjir yang mengalami kerugian akibat kerosakan bangunan dan kenderaan ekoran banjir pada 15 September 2017 lalu telah sempurna ke?

Walaupun bayaran itu bukan “precedent”seharusnya diselesaikan sebelum janji baru RM500 untuk 100k isi rumah.

Jangan nak kejar publisiti dan menaikan imej DAP, kebajikan pendudukan yang menjadi mangsa terabai.
 
 
 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
December 4, 2017 at 11:03 AM

Penang bangkit apa? Banjir kilat , tanah runtuh, kerugian rakyat dan kematian manusia hadiah dari projek kroni sifu kafir harbi roket yang tidak diluluskan oleh jabatan alam sekitar.

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger