Malaysiakini ambil alih tugas Utusan Malaysia.. spin berita!Malaysiakini melalui penulisnya Goh Chia Lee menulis lebih 200 penyokong PAS berkumpul berhampiran kedutaan Myanmar di Kuala Lumpur hari ini bagi membantah layanan negara itu terhadap masyarakat Rohingya.

Malah Malaysiakini juga menyiarkan gambar muka-muka rakyat Myanmar sahaja dalam beritanya. Gambar pemimpinan utama PAS yang hadir tidak disiarkan.


Sikap anti-Islam Malaysiakini sangat jelas, malah cara Malaysiakini spin berita sama seperti UMNO atau media UMNO, Utusan Malaysia.

Malaysiakini banyak kali menerima hadiah kewartawanan tapi malangnya sikap biadap dan kurang ajar mereka terhadap Islam mereka sanggup menepikan etika kewartawanan. Sikap ini sama seperti Perdana Menteri ‘de facto’ Aung San Suu Kyi yang pernah menerima hadiah Novel tetapi tidak membela nasib golongan Rohingya dan membiarkan ketegangan antara Buddha dan Islam berterusan sehingga merebak ke beberapa tempat lain di Myanmar.Dulu Malaysiakini selalu mengejek pimpinan UMNO kononnya bodoh buat kiraan perserta demo Bersih. Hari ini Malaysiakini menjadi bodoh macam pimpinan UMNO yang diajek kerana sikap sombong dan bodohnya terhadap Islam.

Malaysiakini kena hantar penulis Goh Chia Lee kelas membilang dan menghitung agar selepas ini dia tahu mengira.Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger