Zaman Mahathir & Anwar 31.5 Billion Wang Negara Lesap, Zaman Najib 42 Billion Lesap.. Apa Engkau Orang Faham?


Dua hari lalui TMI ada menyiarkan kenyataan Tun Mahathir (baca Ketua Penyamum) dalam Program Hard Talk sempena Majlis Makan Malam Kutipan Dana Pakatan Harapan Kelantan di Bangi, bahawa negara Malaysia kerugian kira-kira $39.6 billion akibat daripada usaha untuk membeli dollar US bagi meningkatkan nilai ringgit Malaysia pada tahun 2013 sehingga 2015.

TMI menyiarakan;
DR Mahathir Mohamad said Malaysia has lost far more money from the ringgit’s fall in value than the forex losses suffered by Bank Negara Malaysia (BNM) almost 30 years ago.
The country’s longest-serving prime minister and now opposition leader said BNM’s reserves dipped US$39.6 billion from 2013 to 2015 under the stewardship of Prime Minister Najib Razak.
Pendedahan ini adalah ekoran daripada pendedahan Najib Razak (baca Ketua Perompak) melalui pendedahan laporan RCI skandal Forex. Pada sidang pertamanya 21 Ogos lalu, bekas kakitangan bank pusat itu Abdul Aziz Abdul Manaf memberitahu panel yang BNM kerugian RM31.516 bilion dari 1991 hingga 1994.



Itu baru 2 perkara yang besar, belum masuk lagi perkara-perkara yang kecil melibatkan penyelewenggan wang negara oleh mereka yang pernah bersama UMNO yang kini telah menjadi SUCI apabila berada di dalam HARAPAN.

Rakyat tiada pilihan dalam PRU-14 nanti melainkan mesti mengambil alternatif ISLAM sebagai penyelesaiannya. Kerana itu janji ALlah bila Islam memerintah sudah pasti rakyat selamat.

PAS mengambil pendirian tidak bersama HARAPAN demi menyelamatkan ISLAM.

Jangan anda mudah tertipu kerana perbalahan mereka adalah perbalahan antara Ketua Penyamum dengan Ketua Perompak...


Share this article :
 

+ comments + 25 comments

December 12, 2017 at 9:36 AM

Faham ke tak sebab apa rugi. Kalau pas tadbir pn tetap akan ada rugi. Sbb tu perniagaan bank dlm foreign exchange.

Ecobit apa crita?

Anonymous
December 12, 2017 at 10:49 AM

Yang kecik² dalam tin milo pun lesap...

Yang derma untuk memali pun tak tau cerita...

Allah bayar cash...timbul depan mata, velfire, alphard, audi..

Terdesing di telinga..korup 90 juta

Puaka Rimba
December 12, 2017 at 11:15 AM

Yang paling teruk, hutan balak kelantan pun lesap. Terpaksa orang asli duduk pekan.Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous
December 12, 2017 at 11:23 AM

Komen 9:36 am di atas adalah andaian yang tidak berasas kerana PAS belum mentadbir negara ini lagi. Perkataan 'kalau' tidak menjamin sesuatu pasti akan berlaku . Dari dulu hingga sekarang, rekod pemimpin PAS adalah bersih dari segala bentuk rasuah. Sebaliknya pemimpin-pemimpin parti sekular, liberal dan kafir harbi bergelumang dengan pelbagai rasuah, salah guna kuasa, salah laku, pecah amanah dan rasuah.

Anonymous
December 12, 2017 at 11:25 AM

Mana bukti? Kalau setakat buat dakwaan tanpa bukti, kamu sama dengan dajal yang menjaja fitnah dimuka bumi.

December 12, 2017 at 11:32 AM

APA BEZA KES GUAN ENG DENGAN NIK AMAR. GUAN ENG DISIASAT SEBAB BELI BANGLO DISKAUN. NIK AMAR MENGAKU BELI RANGE ROVERS DAPAT DISKAUN. AGAK KALAU DIA BUKAN tmb KAWAN DIA NAK BAGI DISKAUN KAW-KAW TAK...

Anonymous
December 12, 2017 at 11:33 AM

Ya benar hutan balak kelantan pun lesap dikerjakan oleh barua-barua parti parti kafir harbi ultra kiasu roket dengan kerjasama Musang Moses kuasa 10 dan sekarang Musang tersebut telah menjadi penjilat sifu roket. Pengkhianatan pemimpin-pemimpin liberal yang menjadi barua roket amat merugikan rakyat Kelantan termasuklah Orang Asli. Nampaknya Puaka dedak ternakan roket takut nak dedahkan lebih lanjut lagi tentang kroni roket melesapkan hutan Kelantan? Bimbang hilang bekalan dedak cap roket? Oh kesian.

Anonymous
December 12, 2017 at 11:41 AM

Woi ikan dedak ternakan sifu parti kafir harbi roket, banglo terlajak murah tersebut dijual oleh kroni roket kepada KM roket pada harga jauh di bawah harga pasaran. Mengapa banglo itu tidak ditawarkan kepada rakyat yang tidak berkuasa? Maka jelas jualan banglo terlajak murah mempunyai unsur rasuah dll. Range Rovers mempunyai nilai susut maka rakyat yang mampu membeli range rovers tersebut layak mendapat diskaun.

Anonymous
December 12, 2017 at 11:47 AM

Macai-macai dedak ternakan DA-Pig memang bangang sebab mereka beli range rovers terpakai 2nd hand pada harga range rovers baru tanpa diskaun. Inilah akibat macaimakan dedak cap roket.

Anonymous
December 12, 2017 at 11:51 AM

Komen tidak berasas 9:36am tanpa sebarang bukti menyebabkan kita tidak mahu membaca artikel BANkami blog.

Anonymous
December 12, 2017 at 12:14 PM

Woi Puaka ternakan roket, sila dedahkan dua tokoh parti roket yang nama mereka bermula dengan huruf N yang terlibat dalam melesapkan balak hutan Kelantan jika kamu tidak takut bekalan dedak cap roket dipotong oleh boss roket.

Anonymous
December 12, 2017 at 12:18 PM

Maka jelaslah komen-komen yang ditulis oleh macai-macai dedak ternakan DA-Pig mempunyai unsur fitnah dengan niat jahat untuk memfitnah ulama Islam dan parti Islam.

Puaka Rimba
December 12, 2017 at 1:16 PM

Kutuk je malaun dan walaun. Terus jatuh hukum menghina ulama dan islam. Sah kelompok ini diresapi puaka taliban gunung. Ulama apa kalau bersengkongkol mentekedarah sama~sama hasil rompakan. Sampai sekarang Rafizi dan Husam menanti saman. Saman lah kalau itu dikatakan adalah fitnah. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous
December 12, 2017 at 1:37 PM

Woi puaka ternakan roket ... Mana bukti? Dakwaan kamu tanpa bukti jelas menunjukkan kamu penjaja fitnah ! Khalifah roket pujaan Mike Sabu suka menternak penagih tegar dedak seperti kamu. Rapigi sedang terketar lutut sebab fitnah menteri.

Anonymous
December 12, 2017 at 1:40 PM

Woi puaka bodoh, kamu yang mendakwa maka kamulah yang perlu menunjukkan bukti bukan mangsa fitnah kamu. Simpanlah sedikit bodoh kamu.

December 12, 2017 at 1:48 PM

Puaka Rimba kenapa tak report kepada SPRM, tentu Najib suka. Pasal UMNO boleh ambil Kelantan. Kalau tak report kamu bersubahat.

Puaka Rimba
December 12, 2017 at 2:28 PM

Bila nga & ngeh dikurniakan kawasan balak 10000 ekar. Itu menunjukkan KEBODOHAN ULAMA PAS, demi jawatan MB perak, hutan kelantan yg pula tergadai. Hehehekikikihahahakahkahkah

Puaka Rimba
December 12, 2017 at 2:32 PM

Puaka Rimba tak perlu buat repot, sebab memang repot telah dibuat. Cuma tiada tindakan pro aktif dari pihak berkuasa. Tunggu PH menang nanti. Kita tengok sape yg kena.Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous
December 12, 2017 at 2:59 PM

Woi puaka bodoh, pihak berkuasa tidak bertindak kerana tiada bukti. Jika Pakatan Tiada Harapan menang, mahkamah bintang 3 akan menembak semua orang yang disyakki tanpa bukti.

Anonymous
December 13, 2017 at 12:31 PM

Hehehe..lobai pun rasuah 10000 ekar???..ooo itu bukan rasuah..itu lobai bagi jer...hehe

Anonymous
December 13, 2017 at 12:38 PM

Woii puaka...orang bukan semua bodoh mcm kamu...macai babidap pg buat report polis...dlm report tu tulis cerita dongeng...lps tu bergambar depan balai polis klim dah buat report bongok...
Macai2 babidap bongok pun anggok2...hehe

Anonymous
December 18, 2017 at 3:49 PM

Puak2 PH terutama pan memang bodoh,20 tahun lepas mereka mengamuk sakan keluar dijalanraya nak tumbangkan Mahathir,mcm2 slogan direka, mahazalim,mahafriaun, hanya nk cepat bg jatuh,sudahnya Nuar dihantar ke Sungai Buloh yg lain2 disumbat dlm jail atau ISA, datang pulak hari ni boleh pulak jilat ludah dan kahak balik dgn angkat Mahathir sebagai negarawan,bodoh punya orang

Anonymous
December 22, 2017 at 8:42 AM

Marilah kita semua menolak pemimpin penyamun dan menyokong dan mengundi parti Islam dalam PRU14 sebab pemimpin parti Islam tidak terlibat dalam rasuah dll.

January 28, 2018 at 1:37 AM

2 2 X LEH PAKAI

February 4, 2018 at 4:40 PM

Org cerdik pandai tak tergamak pilih pas, pasal tak negara jadi somalia atau uganda

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger