Bila PAS Lantik Mahfuz jadi Jurucakap?


Bila ada isu-isu penting berkenaan dengan PAS, maka keluarlah kenyataan si Mahfuz Omar seolah-olah dia jurucakap parti PAS. Malaysiakini pula lebih cenderong untuk mengambil kenyataan si dia ni kerana memangMalaysiakini nak pecahbelahkan PAS.


Semasa dalam PAS (sekarang luar PAS tapi belum istihar keluar PAS) pun dia ni sangat banyak mengeluarkan kenyataan lebih laju daripada Presiden dan kepimpinan utama parti PAS.

Kini bila tersisih, dia lagi laju buat kenyataan. Bukan apa kalau dia diam, lebih cepat dia 'hilang' dalam arus perdana politik Malaysia. Jadi untuk tidak tercicir dia mesti menonjolkkan diri seolah-olah orang penting dengan pelbagai pendapat dan idea.

Saya bukan ahli nujum, tapi rasanya politik Mahfuz akan berkubur selepas PRU-14. PAS memang tak akan menyediakan kerusi untuk dia bertanding. PAKATAN HARAPAN memang sah akan ketepikannya. PH mana ada cukup kerusi. DAP dan PKRmasih-masing mana nak mengalah. Akhirnya Mahfuz akan ditinggalkan oleh PAKATAN HARAPAN. Dia ibarat mulukut di tepi gantang.

Kalau dia bertanding sebagai calon bebas. Agaknya siapa nak pasang bendera untuk dia?Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
February 1, 2017 at 11:31 AM

MahPuz terdesak nak dipecat Macam Husam Musa sebab takut langgar Bai'ah! Sebab tu dia ikut script Husam dengan buka mukut busuk dia tanpa orang minta pun!! dengan harapan segala kutukan, fitnah, adu-domba terhadap PAS akan sebabkan PAS 'memecatnya' tanpa perlu langgar Bai'ah!!

February 1, 2017 at 1:15 PM

Dia akan beralih ke arena lawak, mungkin dia akan bergabung dengan sepahtu atau bocey
Sebab dia ni macam tersalah chanel....

Anonymous
February 1, 2017 at 3:46 PM

Orang macam Mahfuz selalu rasa dia hebat dan betul. Bodoh tak boleh diajar cerdik tak boleh nak tumpang.

Anonymous
February 17, 2017 at 10:27 AM

ya, mahfuz perasan dia orang hebat...perasan cerdik tu yang tak tahan nak gelak.. mungkin kasar bahasa saya..tapi amat mmg sesuai untuk mahfuz..

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger