Cina DAP Setiap Hari Berbuka Puasa Berjamaah Mengalah Pimpinan Islam Lain


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng diiringi Lim Hock Seng serta Abdul Malik Abul Kassim berkongsi juadah berbuka puasa dengan Jawatankuasa Kariah Masjid Jamek Telaga Air. Sebelum itu Lim Guan Eng berbuka puasa dengan pimpinan PAN/IKRAM.

Sekarang setiap hari jadual Lim Guan Eng dan pimpinan Cina DAP lain akan berbuka puasa dengan umat Islam. Maka tersebarkan Lim Guan Eng seorang pimpinan DAP yang CINTAI ISLAM dia tu nak masuk Islam hanya tunggu bapaknya Lim Kit Siang mati aje, kononnya cerita ini pernah disebut oleh Mat Sabu bos besar parti PAN.

Penulis cybertropper parti PAN seperti ZAINULFAQAR YAACOB pun apa lagi menulislah artikel memuja dan memuji kehabatan Lim Guan Eng dan Cina DAP ini.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bagan Jermal, Lim Hock Seng yang juga Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Utiliti turut menyerahkan sejumlah wang tunai kepada Pengerusi Jawatankuasa Masjid Jamek Telaga Air, Amin Jaafar.

Dalam perkembangan berkaitan, Amin sekali lagi merakamkan penghargaan atas inisiatif pentadbiran Guan Eng pada bulan Mei tahun lalu menyumbangkan RM54,000 bagi projek naik taraf Masjid Jamek Telaga Air.
Untuk menghebatkan sumbangan ini, maka digemburkan zaman UMNO mana ada sumbangan macam ini? Apa lagi PAS nak dengan DAP?? Kononnya sikap PAS yang menentang DAP kerana DAP menentang hudud malah menentang memperkasakan Mahkamah Syariah itu tak betul!

DAP sebenarnya bukan sahaja memberikan sumbangan kepada masjid malah penulis-penulis cybertropper pun dapat sumbangan (baca dibayar). Bukan penulis malah jurugambar pun dapat juga sumbangan daripada Cina DAP... kan baik tu, apa lagi PAS nak. Kalau tak percaya tanyalah jurugambar AHMAD ADIL MUHAMAD.

Cina DAP sanggup buat apa apa sahaja. Cina DAP sangat suka jika ada yang imej Islam menyertai mereka kerana mereka ini akan dijadikan 'bahan pertunjukkan DAP' untuk menunjukkan mereka sebenarnya Islam. Kita tidak lupa majlis berbuka puasa anjuran DAP tahun lalu.


Macam mana Rara dan Melati boleh makan setalang dengan bukan mahram cina DAP Ini Islam yang kononnya nak ditonjolkan oleh DAP. Yang sanggap pelik dimana pimpinan Islam PAN/IKRAM pada majlis ini. Adakah mereka pun buta, bisu dan pekak kerana mata, telinga dan mulut mereka telah disumbat dengan 'kebandaan' DAP?

DAP sekarang cuba mengatasi "imej Islam"nya yang makin tercalar, sikap dan tabiat asalnya telah dicium bau oleh sesetengah orang Islam di Malaysia yang tidak buta mata hatinya terhadap musuh Islam. Mereka sedar Cina DAP sanggup buat apa sahaja untuk mengaburi umat Islam.


Lim Guan Eng pernah merasmikan Forum Maqasid Syariah Dalam Demokrasi Perlembagaan anjuran bersama G25 dengan badan pemikir Penang Institute pada 31 Oktober 2015 di Olive Tree Hotel, Bayan Lepas, Pulau Pinang. Dua-dua badan ini adalah antara yang menentang undang-undang Islam Hudud. Siapa tak kena kumpulan G25 yang mencadangkan Pemansuhan Undang-Undang Khalwat di Malaysia? Apatah lagi Badan Pemikir Penang Institute yang sepenuhnya tajaan DAP.Kita juga ditonjolkan Lim Kit Siang, Zairil Khir Johari dan Syed Azman Syed Nawawi yang membawa DAP untuk berjumpa pelajar Islam di Timur Tengah. Ini nak tunjukkan bahawa DAP adalah parti yang bukannya seteru Islam.


 Sejarah tidak boleh dipinda. Yang berlalu tetap berlalu kita akan ambil sebagai pengajaran. Umat Islam banyak kali tertipu dnegan muslihat mereka yang anti-Islam, yang tentang Islam. Tapi sejarah juga menunjukkan kejatuhan Islam kerana ada sikap sesetengah pimpinan Islam yang merosakkannya. Kita tidak lupa bagaiman hebatnya ibadat ahli-ahli Khawarij yang dikatakan mereka ini zuhud sentiasa qialmullail malah ada yang mempunya tanda air mata kerana menangis diwaktu ibadat malam. Tapi sejarah mencatat khawarij lah yang membunuh pimpinan Islam.

Oleh kerana itu saya tidak hairan kalau ada orang menyebut kepada saya, hebatnya agama kumpulan IRC/IKRAM dalam parti PAN @ AMANAH kerana sejarah akan mencatat merekalah yang 'membunuh' gerakan Islam di Malaysia.

Gambar di atas juga merupakan sejarah yang tak boleh dipadam bahawa itu asas-asa penubuhan parti PAN @ AMANAH yang akan menikam GERAKAN ISLAM di Malaysia.


Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
June 26, 2016 at 1:47 AM

Berbuka puasa merujuk kepada umat Islam yang menahan lapar dan nafsu mereka dan mematuhi perintah Allah dan RasulNya diwaktu siang.

Bagaiman pula si kafir berbuka puasa jika dia bukan Muslim dan dia bebas makan dan minum dan melayan kehendak nafsu dan melanggar perintah Allah di siang hari?

Kita berharap majlis berbuka puasa tidak menjadi propanda murahan untuk menipu umat Islam.

Anonymous
June 26, 2016 at 1:51 AM

PEMBETULAN

Berbuka puasa merujuk kepada umat Islam yang menahan lapar dan dahaga dan nafsu mereka dan mematuhi perintah Allah dan RasulNya diwaktu siang.

Bagaimana pula si kafir yang menentang ajaran Islam dan hukum Allah boleh berbuka puasa dengan barua-baruanya jika dia bukan Muslim dan dia bebas makan dan minum dan melayan kehendak nafsu dan melanggar perintah Allah di siang hari?

Kita berharap majlis berbuka puasa tidak menjadi propaganda murahan untuk menipu umat Islam.

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger