IKRAM (IRC) Ini Adakah Punca Kekuatan Atau Punca Kelemahan Parti PAN? - Zaidi


Mejar Zaidi Ahmad sebelum terdedah mengenai penyelewengan penggunaan dakwat kekal oleh SPR pada PRU-13 adalah ahli biasa PAS. Apabila namanya telah terkenal kes ini dan ada perbezaan pandangan dalam PAS, Mejar Zaidi telah mendaftar sebagai ahli PAN. Dia dilantik sebagi Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara Bahagian Kepala Batas, Pulau Pinang.

Itu kelemahan PAS. Macam Isu
Datuk Fauzi Abdul Rahman juga telah lama berjinak dan mendekati PAS, tetapi Anwar Ibrahim semasa dia datang ceramah ke Pahang dia kata nak buang air di rumah Datuk Fauzi. Bila dia di sana dia bermalam di situ... Itu satu kehebatan Anwar (Ramai pimpinan PKR sekarang masuk PKR dengan cara Anwar mendekati mereka termasuk Saifuddin Nasution yang dah jadi ahli PAS 'Sepanjang Hayat')
Tak lama daripada itu Datuk Fauzi Abdul Rahman diistiharkan oleh PKR sebagai Pengerusi PKR Pahang.

Mejar Zaidi Ahmad kemudian dilantik sebagai
pegawai penerangan ketua Menteri Pulau Pinang. Selepas itu dia isytihar masuk DAP tinggalkan PAN.

Dalam surat terbukanya kepada Presiden PAN, Mat Sabu Mejar Zaidi mempersoalkan peranan 'geng IKRAM' dalam parti PAN @ AMANAH. Nada persoalan tersebut Mejar Zaidi melihat satu fenomena berlaku geng IKRAM cuba menguasai parti PAN.

Penguasaan geng IKRAM dalam PAN akan merosakkan parti PAN itu sendiri dimana Presiden PAN hanya boneka IKRAM sahaja.

Mejar Zaidi bereda di Pulau Pinang dan bersama Mujahid Yusof Rawa antara tokoh IKRAM/IRC dalam PAN.

Semasa dia menjadi pengarah kemunikasi parti itu dia telah melihat bagaimana sikap dan perbuatan geng IKRAM. Adalah dipercayai keluarnya Zaidi daripada PAN ke DAP antaranya sebab IKRAM/IRC selain daripada Lim Guan Eng 'membeli' dengan jawatan.

Kita tidak hairan kalau Mat Sabu dan Mujahid yang juga dibeli oleh Lim Guan Eng dengan 2 jawatan pengerusi anak syarikat di Pulau Pinang yang memperolehi pendapatan bulanan RM30K.

Islam-islam juga tapi bila dapat duit.... Nadanya terhadap PAS sangat berbeza. itulah punca kerentakan dalam PAS sehingga tertubuhnya parti baru kerana ada pimpinan sayang untuk tinggal jawatan yang memberikan pendapatan lumayan.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Monkey Shooter
June 23, 2016 at 7:42 AM

Kalau begitu mengapa Mej Zaidi ini masuk DAP pulak..? Kesudahannya beliau akan jadi seperti Aspan Alias. Nak jawatan mudah dengan DAP, akhirnya kecundang. Usia masih muda, perjuangan tak seberapa, tapi nukilan kata kalahkan orang profesional yang dah lama jatuh bangun dalam parti. Jangan jadi kera kena belacan lah Mej Zaidi, pandang dahulu apa jasa kamu...?

June 10, 2018 at 5:03 PM

https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk

Web: almawaddah.info

Salam


Kepada:

 

Redaksi, rektor dan para akademik


Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger