Dulu Ugut & Hina, Kemudian Pujuk PAS.. Dah Tak Boleh Akhirnya Meroyan


Kita tidak lupa pengerusi PAN Perak Asmuni Awi berkata, Pas kini betul-betul mengaplikasi slogan 'Pas Ganti Umno' (PGU) yang dilaungkan suatu ketika dahulu termasuk mengamalkan sikap buruk Umno-BN.

Malah Khalid Samad sendiri berkata parti PAN perlu bertanding untuk memastikan PAS tidak berikan kemenangan percuma kepada UMNO. PAN katanya mewakili Pakatan Harapan manakala PAS pula adalah parti mesra UMNO.

Bila kalah dan tidak mendapat sokongan daripada pengundi Melayu parti PAN mula mendesak agar PAS kembali kepada rundingan.

PAN guna proxynya ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar mencadangkan PAS dan Parti Amanah Negara (PAN) duduk semeja untuk mengelak diri pertembungan sesama sendiri dengan membahagikan kerusi secara adil dalam menghadapi Pilihan RayaUmum ke-14 nanti.

Ada logik nak berkongsi pengagihan kerusi dengan PEROMPAK?

Lim Kit Siang pula buat formula extrame, kononnya PAS bertanding di negeri-negeri majoriti Melayu seperti Kedah, Kelantan, Terengganu dan Pahang, manakala PAN bertanding di Selangor dan lain-lain negeri yang mempunyai populasi cina.

Ini lagi "bangang". Cadang PAS dengan PAN kongsi kerusi, kerusi DAP dia tak bagi. Kalau sayangkan anak angkat mereka tu kenapa tak beri aje kerusi DAP kepada PAN?

Pemimpinan PAS sebulat suara bertegas dalam isu ini, tiada pembahagian kerusi dengan PAN, malah mungkin PAS akan bertanding lebih kerusi berbanding daripada PRU-13. Tiada rundingan, full stop!

Bila dengar ketegasan kepimpinan PAS, puak PAN mula meracau.

Khalid Samad pun tak ada kerja lain, terus serang PAS. Katanya dalam akhbar Malaysiakini, matlamat PAS pada pilihan raya umum akan datang adalah memastikan DAP dan Pakatan Harapan tidak boleh membentuk kerajaan negeri Selangor.

PAS akan dengan sengaja membantu BN untuk merampas kembali Selangor jika ia tetap berkeras untuk terus bersendirian pada pilihan raya umum akan datang dan tidak mahu bekerjasama dengan Pakatan Harapan.

Katanya lagi berdasarkan pilihan raya kecil berkembar di Kuala Kangsar dan Sungai Besar adalah jelas bahawa sekiranya PAS dan Pakatan Harapan bertanding dalam pertandingan tiga penjuru, ia hanya menguntungkan BN.

Khalid ni betul atau tak betul, sebelum ini dia juga nak bertanding 3 penjuru. Katanya nak perkenalkan PAN, nak benarkan kata Lim Kit Siang PAS akan kalah teruk.

Kenapa sekarang meroyan?
Kenapa baru sedar orang Melayu sudah muak dengan parti PAN yang kini telah menjadi hamba abadi parti DAP sehingga sanggup agama sendiri terhina!Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger