Parti PAN Tolak Kaedah Politik Islamik - MujahidParti PAN @ Amanah tidak perlu menjadi lebih Islamik daripada PAS atau Islamik macam PAS untuk muncul sebagai juara politik baru kata Mujahid Yusof Rawa.

Sebaliknya, Naib Presiden Amanah, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, parti itu hanya perlu bersikap inklusif.

Tambahnya, politik di negara ini perlu keluar daripada mentaliti perkauman sempit, pemikiran agama dogmatik dan taksub kepartian kepada politik advokasi dasar serta penyertaan pembentukan negara.

Bagi Mujahid masyarakat Cina mengundi atas ketidaksetujuan mereka kepada kebejatan tatakelola kewangan negara manakala pengundi Melayu mengundi atas ‘kebimbangan’ kuasa Melayu akan ‘terhakis’ jika undi pembangkang, walaupun mereka tahu salah tadbir kewangan yang berlaku. Jadi bagi Mujahid PAN @ AMANAH tak perlu nak bawah kaeadah Islam macam PAS atau lebih daripada PAS.

Sebelum Mujahid telah mengecam prinsip perjuangan PAS yang berteraskan Islamik dengan melabelkan itu seolah-olah ideoalogi PAS.Yang peliknya Mujahid ini sebelum tertubuhnya PAN adalah pimpinan PAS yang sudah tentu tahu perjuangan PAS adalah berdasarkan Islam. Perlembagaan PAS telah jelas mencatatkan Islam adalah dasar PAS dan seruan PAS adalah Islam.

Tapi malangnya Mujahid menjadi celaru dan mengatakan itu adalah IDEALOGI PAS dan mengharapkan PAN @ AMANAH menjauhkan daripada kaedah ISLAMIK!!Share this article :
 

+ comments + 1 comments

June 26, 2016 at 6:41 AM

Depan DAP mana boleh mengaku islamik.. bimbang dipinggirkan pula oleh DAP.. PKR dan PAS tak mahu tanggung biawak setengah mampus..

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger