Selepas ini Puak Parti Pan Bolehlah Jemput Lim Kit Siang Jadi Imam Tarawih
Semalam pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang mengatakan bahawa Rang Undang-undang (RUU) anggota persendirian mengenai Akta 355 oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai rang undang-undang buatan manusia yang cuba diperlihatkan seolah-olah ia adalah daripada Allah Taala.

"RUU hudud oleh Abdul Hadi adalah dicipta oleh dirinya sendiri, ia bukan undang-undang Tuhan. Ia adalah undang-undang buatan manusia. Itulah sebabnya ia boleh dipinda ," katanya pada sidang akhbar.

"Malah, Kanun Jenayah Syariah Kelantan II Enakmen 2015 adalah undang-undang PAS. Jika ia adalah undang-undang Allah, maka ia tidak boleh dipinda ," katanya.

Sambil mengakui adalah sukar untuk orang Islam menentang apa yang dipanggil hukum Allah, beliau berkata, namun, adalah lebih mudah untuk mereka menentang RUU Abdul Hadi itu.

3 Orang Ulama Parti PAN @ AMANAH

Nampaknya puak Pan @ Amanah tidak lagi memerlukan Ustaz Ahmad Awang dan juga Ustaz Ghani Samsuddin untuk jadi penasihat agama, sudah cukup dengan "Tuan Guru" Lim Kit Siang untuk mengulas agama.


Sebelum ini kepimpinan geng parti PAN, Dato' Wan Rahim telah menjemput Lim Kit Siang memberikan kuliah pasal hudud di Kota Bahru Kelantan.

Tidak salah kalau ada yang mengatakan bawa PAN @ AMANAH pengkhianat umat Islam dan Gerakan Islam di Malaysia.


Share this article :
 

+ comments + 2 comments

June 14, 2016 at 1:14 AM

No komen memang betul pun

June 14, 2016 at 1:18 AM

No komen memang betul pun

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger