Nasihat Mahathir untuk “Hidup Lama” kepada Muhyiddin...Untuk artikel ini, lebai harap pembaca jangan ambil serius sangat kerana bacaan untuk santai aje seperti artikel Najmuddin Yusoff berkenaan tahaluf siyasi arnab dengan singa.

Sebelum ini, lebai ada menulis bahawa Tan Sri Muhyiddin menghilang diri selepas sahaja PAS-BERSATU memutus hubungan. Kelibat Muhyiddin tidak dapat dikesan sehinggalah ulang tahun Muhyiddin yang disambut oleh Tun Mahathir di Pejabat utama BERSATU. (Muyhiddin lahir pada 15 Mei 1947)Anda boleh baca di sini mengenai "kehilangan Muhyiddin".

Lagi pelik selepas sahaja sambutan Ulang Tahun Kelahiran Muhyiddin di Bangunan Bersatu, Muhyiddin walaupun berada di KL tidak dijemput hadir untuk majlis BICARA NEGARAWAN di Sabak Bernam pada malam itu. Yang si Mahfuz dari Kedah masih ahli PAS pula Mahathir bawa bersama dia! Pada backrop pun gambar Muhyiddin tak ada, Mahfuz ada!!


Apa lebihnya Mahfuz dengan Muhyiddin? Muhyiddin tu kan Presiden BERSATU. Takkan puak-puak Mahathir nak "kunci mulut" Presidennya sendiri kerana berbeza pandangan berkenaaan hubungan PAS?


Majlis BICARA NEGARAWAN tak ada sambutan yang hebat, taring Mahathir makin tumpul... Pergerakan dia telah "DIBUNUH" oleh Abdul Hadi. Anda boleh baca di sini.Mahathir kini hanya sekadar menjadi 'ibu duit' untuk PAKATAN HARAPAN nak cari dana termasuk jual meja makan. Nampaknya tak lebih daripada itu.

Satu perkara yang menjadi 'joke' mengenai sambutan ulang tahun kelahiran Muhyiddin ialah Mahathir memberi nasihat bagaimana nak hidup lama.


Nak hidup lama kata Mahathir jangan terlebih makan....
Engkau orang agak apa maksud tersirat?

Dalam politik kalau nak hidup lama, JANGAN TERLEBIH MAKAN RASUAH. Makan rasuah boleh tapi jangan lebih. Lihat cara Mahathir kayakan anak-anak dan kroniknya. Kan tak berapa nampak. Walaupun anaknya tersenarai antara orang terkaya di Malaysia? Tak ada orang perduli daripada mana anak Mahathir ini dapat duit. Adakah anak Mahathir hebat berurus niaga? Atau Mahathir tu dulu hartawan dan jutawan. Kalau bukan Mahathir jutawan maybe atuknya si Mohamad Kutty itu jutawan.

Ini Najib tak ikut nasihat Mahathir
Makan RASUAH BANYAK SANGAT...
Kalau makan rasuah banyak sangat berlebih-lebihan, macam mana nak hidup lama!!


Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
May 16, 2017 at 9:43 PM

Ada ada saja je Lebai ni, macai cibai je punya ulasan. Buang masa je baca.

Anonymous
May 16, 2017 at 9:54 PM

Setuju dgn tulisan ni. Madey dah buat banyak kacau semasa berkuasa dulu. Jgn percaya lidah politiknya.

Anonymous
May 17, 2017 at 1:37 AM

pkr ni dah kena bnyk kali dgn Mahathir Kutty pun tak habis lagi bodoh ini pulak parti nyamuk mcm pan,Mahfuz pula jenis bodoh tak bertempat,dia tak tahu ke pan dgn Bersatu gunakan dia utk baham PAS.

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger