Tak baca dan tak tahu isi pertahankan buku Hannah Yeoh, Salahudin menyerlahkan PAN jual agama, Khadam DAP


Parti Amanah Negara (PAN) hari ini tampil mempertahankan buku bertajuk 'Becoming Hannah' yang dihasilkan oleh Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Hannah Yeoh.


Timbalan Presidennya, Salahuddin Ayub berkata, ulasan seorang pensyarah universiti tempatan terhadap buku ADUN Subang Jaya itu ‎hanya untuk menimbulkan isu agama dan perkauman menjelang pilihan raya umum (PRU).

Sepanjang mengenali Yeoh, menurut beliau, pemimpin DAP itu menunjukkan keperibadian yang baik sebagai seorang penganut Kristian.

"Walaupun berbeza agama dengan saya, tetapi saya mendapati rata-rata tindakan beliau menunjukkan dia seorang penganut Kristian yang baik dan cuba membawa nilai-nilai baik yang diyakini agama yang dianuti itu membantu beliau menjadi ahli politik yang baik‎.


"Tak bolehlah kita mengatakan oleh kerana beliau daripada DAP, maka kita mengambil satu sikap tidak adil tanpa melihat kepada sebenarnya apa yang ingin Hannah (Yeoh) tunjukkan sebagai seorang wakil rakyat, speaker dan ahli politik," katanya dalam sidang media di Kuala Lumpur, hari ini.

Lebai poning dengan Salahudin Ayub ni.
Salahudin faham tak apa yang Dr. Kamarul Zaman Yusoff menulis mengenai buku tersebut?
Kedua, Salahudin Ayub ni dah baca ke (kalau tanya dah tengok nampak macam lebai nak perbodohkan dia) muka surat-muka surat yang di diutarakan oleh Dr. Kamarul yang menjurus kepada wujudnya gerakan kristianisasi di Malaysia.

Dr. Kamarul Zaman Yusuff tak ada pun mempertikaikan pegangan agama atau amalan kristian Hannah Yeoh. Kalau nak pertikai amalan agama, ramai lagi MP Kristian yang boleh dipersoalakan amalan agama mereka, tetapi kenapa Dr. Kamarul hanya menyebut mengenai Hannah Yeoh itu sepatutnya Salahuddin berfikir sebelum membuat kenyataan media menyokong tanpa ada maklumat yang jelas.

Untuk pengetahuan Salahudin, Dr Kamarul Zaman Pengarah Institut Kajian Politik Malaysia Universiti Utara Malaysia itu membuat laporan polis terhadap Hannah atas dakwaan beliau mungkin melakukan kesalahan di bawah Seksyen 4(1)(a) Enakmen Kawalan dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Selangor 1988 (Enakmen No 1/1988).

Lebai hairan, kenyataan Salahudin Ayub tak menjawab apa yang diutarakan menjadi isu oleh Dr Kamarul Zaman. Malah Salahudin bercakap tak menyentuh isu. Apatah lagi akta... Kalau ambil SPM sah kertas jawapan berjela-jela 3 atau 4 muka surat tetapi markah 0. Tak ada isi tak menjawab soalan/isu.

Nampak sangat tanpa 'study' Salahudin nak cari 'publisiti' akhirnya membodoh diri sendiri dan menyerlahkan bahawa parti PAN adalah khadam DAP yang jual agama demi mendapat sokongan undi bukan Islam.

Tak payah bodek DAP,
Tak payah nak beli hati orang bukan Islam.
Tak payah nak jual agama sendiri....

Rakyat Malaysia sekarang sudah boleh berfikir matang.




Salahudin kena belajar dengan Datuk Huan Cheng Guan, bekas pimpinan DAP yang kini menyertai parti PCM. Apa yang Datuk Huan Cheng Guan kata??
Memandangkan Hannah Yeoh dalam buku beliau sendiri mengakui bahawa beliau dibantu oleh pihak kristian, ini membuktikan dengan sah bahawa terdapat kerjasama antara pihak gerakan Kristian di Malaysia dengan parti DAP. Lebih mengejutkan lagi, Hannah Yeoh sendiri mengakui bahawa :
“Tuhan mahu menuntut semula politik dan perkhidmatan awam di Malaysia demi untuk membetulkannya, muka surat 110,” Becoming Hannah

Adakah “Tuhan” yang dimaksudkan ini adalah Tuhan yang disembah oleh golongan Kristian iaitu Jesus Christ?


Selain itu, Hannah Yeoh wajar berterus – terang dengan rakyat Malaysia adakah lagi terdapat mana-mana pemimpin DAP yang dibantu oleh pihak kristian baik dari segi dana mahupun kempen, serta bagaimana mereka menggunakan kedudukan politik mereka untuk berdakwah mengenai agama Kristian seperti Joseph Lim Guan Eng, Teresa Kok dan lain – lain.
Orang bukan Islam faham apa yang ditulis oleh Hannah Yeoh dalam buku 'Becoming Hannah' malangnya yang Salahudin Ayub membela Hannah Yeoh tanpa mengetahui isi kandungan buku demi menunjukkan PAN, parti akan berkhidmat menjadi KHADAM DAP untuk selama-lamanya sanggup menjual agama sendiri.

Lebai tak tahulah apa sikap puak IKRAM yang ada dalam parti PAN.. termasuk kawan baik lebai... dia faham tak isu ini?? Atau dia nak jual agama bersama Salahudin demi mendapat sedikit keuntungan pada PRU-14 nanti.


Share this article :
 

+ comments + 5 comments

May 17, 2017 at 10:12 PM

bermanfaat!

https://cukaipendapatan.wordpress.com/2017/05/04/lara-alana-sudah-mula-bayar-cukai-pendapatan-tahun-ini/

Anonymous
May 21, 2017 at 9:16 PM

Kegagalan mendapatkan jawatan dan pengaruh dalam parti Islam telah menyebabkan satu kumpulan mengkarung hipokrit telah bertukar warna menjadi pengkhianat kepada perjuangan parti Islam hasil hasutan sifu DA-Pig. Tanpa merasa malu dan segan, mereka bersekutu, bekerjasama dan bersekongkol dengan parti kafir harbi DA-Pig yang terkenal kerana menghina dan menentang agama Islam dan menindas umat Islam.

Mengkarung-mengkarung hipokrit telah menubuhkan parti kuali yang mereka dakwa sebagai parti 'Islam' dan bernaung di bawah parti kafir harbi DA-Pig. Satu dakwaan yang tidak masuk akal manusia yang normal.

Setiap kali pemimpin DA-Pig menghina Islam seperti campurtangan dalam proses membuat fatwa dan menindas umat Islam seperti merobohkan berpuluh kampung Melayu dan gerai-gerai perniagaan Melayu, mengkarung-mengkarung ini berdiam diri seperti syaitan bisu. Ini adalah sifat dayus yang luar biasa!

Maka jelaslah mengkarung-mengkarung ini adalah pendusta yang telah mengkhianati perjuangan parti Islam semata-mata kerana mereka mengidam dan tergila-gilakan jawatan dan pengaruh dunia sehingga mereka sanggup menjual agama untuk mendapatkan sedikit kemewahan dunia yang sementara ini.

Malangnya , pemimpin DA-Pig menggigit jari kerana parti Islam menjadi lebih kukuh dan kuat apabila pengkhinat-pengkhianat telah keluar dari parti Islam dan sekarang pengkhianat-pengkhianat ini telah menjadi beban kepada parti kafir harbi DA-Pig ! Dan pemimpin dan ahli sendiri telah keluar dari parti DA-Pig !

Nampaknya, pemimpin DA-Pig perlu makan banyak ubat tahan sakit kerana tidak tertanggung sakit kepala yang luar biasa kerana memikul biawak hidup.

Anonymous
May 21, 2017 at 9:23 PM

Pemimpin DA-Pig mendakwa parti mereka adalah parti sekular tetapi pemimpin-pemimpin DA-Pig berlagak seperti paderi menjadikan parti mereka seperti organisasi gereja! Hipokrasi dan putarbelit luar biasa puak kafir harbi !

Amatlah malang kerana terdapat segelintir badut dan pelawak Melayu membela parti kafir harbi ini kerana upah seguni dedak cap roket!

Anonymous
May 23, 2017 at 7:35 PM

Memang Pan dibina atas dokongan Dap. Tak pelik klu mereka pertahankan Dap walau terpaksa membelakangi kepentingan Islam.

Anonymous
June 4, 2017 at 7:25 AM

Mahathir ada pesan...makan jgn terlalu kenyang...serupa la si salahudin ni bila terlebih sendawa dedak dap tak heran boleh jadi lagu ni...kristianisasi, pesta arak dan bulan onani pun klu wartawan interview puak2 ni tak hairan klu di belanya dap...sbb tahap setia mereka kpd dap amat luar biasa...mengalahkan ahli dap sendiri. Seolah olah dap ada memegang rahsia sulit mereka2 ni yg boleh menyebabkan 'telur' mereka dikawal amat mudah semudah menggunakan remote ctrl.

Seram bulu roma aku fikir balik org2 mcm ni dulu berada dlm pimpinan Pas. Memang pandai betul diorang sembunyikan gerakan jahat mereka tanpa dapat dihidu. Tapi mereka tetap tak boleh sembunyi drpd pengetahuan Allah yang Maha Mengetahui...

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger