Tahniah, Mahathir Berjaya Pecah Belah DAP!


Tun Mahathir mempunyai pemikiran politik yang jarang ada pada orang-orang Melayu, mungkin kerana dia bukan Melayu Asli (bukan orang asli). Cara pemikiran politik banyak dipengaruhi oleh buku "The 48 Laws of Power".

Saya kemukakan 7 daripada 48 yang anda boleh fikir.
1. Never put too much trust in friends, learn how to use enemies,
2. Conceal your intentions.
3. Get others to do the work for you.
4. Make people come to you - use bait if necessary.

5. Win through your actions, never through argument.
6. When asking for help, appeal to people's self interest, never to their
mercy.

7. Use selective honesty and generosity to disarm your victim

Tun Mahathir belajar menggunakan musuh tradisi 22 tahun, DAP (learn how to use enemies) untuk kepentingan dirinya dan membunyikan niat (Conceal your intentions). Dia akan menggunakan PKR, DAP dan PAN untuk parti barunya BERSATU (Get others to do the work for you). Dia menjanjikan sumbangan 500 juta untuk PRU-14 nanti (Make people come to you - use bait if necessary) .
Dia turun dalam majlis Pakatan Harapan (Win through your actions) atas tujuan menguasai keadaan dan massa dengan menunjukkan sikap bahawa dia prihatin kepada rakyat (When asking for help, appeal to people's self interest, never to their mercy).

Mahathir dulu boleh menagis dalam perhimpunan UMNO, kini dia boleh menunjukkan usaha murninya walaupun tua atas kepentingan rakyat (Use selective honesty and generosity to disarm your victim) dia sanggup turun dan abaikan kesihatan.

HEBAT LAKUNAN ORANG TUA INI. Itu baru 7 belum 48. Kalau 48 berjela-jelas artikel ini.

KENA INGAT MAHATHIR INI "KARAT" UMNO dulu keluar UMNO masuk semula. Kini dia keluar UMNO, anda percaya? Anda percaya dia benci UMNO?

Ingat Laws of Power - Conceal your intentions.
Jika anda ingat pemikiran Mahathir maka anda tahu bahawa dia SEDANG MENJAHANAMKAN PAKATAN HARAPAN.

Hanya PAS SAHAJA yang tidak boleh ditipu oleh MAHATHIR kerana PAS parti Islam yang bersikap jujur dan amanah dalam perjuangannya.

Ok Balik kepada DAP.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata Shamsher mempunyai hak meninggalkan parti itu jika tidak bersetuju dengan pakatan politik yang baru ditubuhkan tetapi pendirian beliau tidak mewakili ahli parti lain.

Lim Guan Eng minta Shamsher menarik balik kata-katanya kepada Tun Mahathir. Shamsher ditegur oleh Guan Eng dan diminta menarik balik perkataan ‘ular’ dan ‘bapa ayam’ yang ditujukan kepada Dr Mahathir.

Tapi Shamsher tidak mengedah. Lalu Guan Eng menghalau Shamsger.

“Beliau (Shamsher) mempunyai hak berbuat demikian (keluar parti)" katanya.

Shamsher tengah hari ini mengeluarkan kenyataan akhbar mengumumkan peletakan jawatannya daripada DAP, memetik kehilangan keyakinan terhadap pemimpin parti, terutama Lim Kit Siang.

“Daripada apa yang saya lihat, sama ada Kit Siang berbohong mengenai Dr Mahathir dan (bekas timbalan perdana menteri) Tan Sri Muhyiddin (Yassin), atau beliau tidak mempunyai masalah bekerjsama dengan orang yang menyalahgunakan kuasa mereka dan rasuah pada masa lalu."
“Mana-mana pandangan yang diguna, perkara yang ingin saya buktikan adalah Kit Siang kehilangan kredibilitinya,” kata Shamsher dalam satu kenyataan akhbar.

Julai 2016 lalu Shamsher Singh Thind dan beberapa kumpulan India dalam DAP telah menggesa Guan Eng melepaskan jawatan dan perlu berundur dari jawatannya sehingga kes mahkamahnya ketika Lim Guan Eng didakwa oleh SPRM.

Ada sekelumpulan penyokong kuat Shamsher mahu Guan Eng mengambil cuti daripada jawatannya secara sukarela dan kembali semula ke pejabatnya apabila namanya dibersihkan.

Sikap penguasaan Lim Guan Eng kepada DAP membuatkan ada sekumpulan yang tak setuju dengan Lim anak beranak. Mereka kini sedang mencari peluang untuk menjatuhkan kepimpinan Lim anak beranak.

AKHIRNYA DAP, parti pakatan terakahir KENA DIPERBODOHKAN oleh MAHATHIR.


Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
December 5, 2016 at 2:16 PM

Yang mengaku progresif dan berlagak bijak pun kena tipu sama mcm Dap...anak murid dan gurunya sama2 kena.

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger