Himpunan UMNO kutuk DAP Himpunan PAN kutuk PASSebelum ini Presiden PAN, Hj Mohamad Sabu kesal, katanya Perhimpunan Agung Umno (PAU) tahun ini langsung tidak membincangkan isu-isu penderitaan rakyat seperti hutang negara, kenaikan harga barangan, kejatuhan ringgit, pengangguran dan lain-lain. (anda boleh rujuk laman parti PAN)Umno kini sudah tidak peduli lagi kepayahan rakyat, sebaliknya, kata beliau, PAU kali ini sarat dengan serangan-serangan terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad dan DAP, dengan ucapan-ucapan yang berapi-api dan penuh semangat.

“Ke manakah perginya golongan cerdik pandai Melayu sehingga bisu dan pekak serta buta dengan ucapan-ucapan Najib yang memperbodoh-bodohkan rakyat sepanjang Perhimpunan Agung Umno (PAU) yang berlangsung?” Soal Mat Sabu.


Pasal itu PAN akan menjadi benteng pertahankan DAP. Engkau orang tahu apa makna benteng? Ingat bagaimana sahabat Nabi s.a.w. menjadi tubuh mereka sebagai benteng mempertahankan Nabi s.a.w. PAN akan jadi tubuhnya untuk pertahankan DAP.

Sepanjang konvensyen PAN saya cuba untuk mencari  perbincangan isu-isu penderitaan rakyat seperti hutang negara, kenaikan harga barangan, kejatuhan ringgit, pengangguran dan lain-lain seperti Mohamad Sabu kritik UMNO. Tak ada pun. Memang PAN ni kalau ktirik orang macam dia tu sangat baik, bila tiba masanya dia lebih teruk lagi daripada orang yang dikritik termasuk UMNO.

Apa yang ada sepenjang konvensyen tersebut tidak lain daripada caci maki kepada parti lama mereka iaitu PAS. Walapun ada sekatan menyebut PAS dalam Konvensyen ini seperti timbalan speaker menegur Khalid Samad apabila menyebut PAS dalam pengulungannya tetapi mereka menggunakan istilah 'parti lama'.

Malah Husam Musa dengan jelas menyerang PAS solah-olah PAS pemimpin PAS hilang agama dalam dirinya. MB Kelantan digambar seorang yang tamak, jahat dan bongkok membelakangi agama Islam. Sangat buruk perangai dan belum pernah saya dengar orang UMNO menghina MB Kelantan seperti Husam Musa menghina MB Kelantan Ustaz Ahmad Yaakob.

Itulah realiti konvensyen PAN 2016.

Apa yang ada dalam perbincangan konvensyen PAN? Semuanya kutuk PAS, maki hamuim. Minta kerusi dan jawatan, tak boleh kutuk Azmin dan PKR.

Nak bertanding semua kerusi PAS, nak bertanding Terengganu dan Kelantan untuk jatuhkan kubu PAS.

Saya masih bersangka baik bila Mujahid berucap, harap ulama liberal PAN ini tak kutuk PAS, tapi pada akhir ucapan sempat juga diperlinya PAS.

Habis masa saya mengikuti konvensyen PAN ni tak ada apa yang boleh dibanggakan MELAINKAN CACI MAKI dan KUTUK PAS. NAK JAWATAN, KUTUK PKR dan AZMIN.

Benarlah kata-kata setengah orang PAN sudah hilang jati diri dan hala tuju. Untuk kekal mereka akan menggunakan taktik jahat buat dan sebar fitnah kononnya PAS dengan UMNO akan bergabung. Setiap ucapan pimpinan PAS diputar belit dan disebar luas di media massa untuk membunuh kreator dengan harapan mereka akan dapat sokongan daripada golongan yang buta maklumat dan mereka yang lemah daya berfikir.


Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
December 13, 2016 at 6:28 PM

Pan ditubuhkan dgn sokongan padu Dap. Tak heran klu Pan nak jadi benteng Dap sbb dah bnyak dedak yg Dap suapkan. Presidennnya cakap besar isu perjuangan konon tapi kecundang dgn wanita spt kes khalwat dgn isteri org di hotel perdana kota bharu thn 90an dulu. Tak payah cakap banyaklah. Ramai dah tahu pasal akhlak kamu. Tak layak pun jadi pemimpin.

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger