Apakah BEZA antara ANWAR dengan MAHATHIR?Hari ini semua akhbar menyiarkan berita Tun Dr Mahathir Mohamad hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi menyatakan sokongan terhadap permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mencabar Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016.

Bekas perdana menteri itu diiringi oleh Timbalan Presiden PKR Azmin Ali.

Anwar kelihat tersenyum dan bertegur sapa serta bersalaman dalam mahkamah ketika tiada sidang, sambil diperhatikan oleh anggota polis dan hadirin yang hadir.


Tangan kiri Anwar juga kelihatan menggenggam tangan kiri Mahathir. Sementara Mahathir pula kelihatan menepuk bahu Anwar.

Ini dipanggil sandiwara politik. Kadang kala musuh boleh jadi kawan dan kawan boleh jadi musuh kerana mereka berhajat sesuatu berbeza dengan politik Islam yang diajar dan dibawa oleh PAS, prinsip perhubungan adalah berdasarkan kepada Islam.

Jadi tak hairan kalau ada ahli-ahli PAS yang masuk parti PAN nilai Islam mula terungkai, lihat sahaja kepada Mujahid Rawa yang mufti yang sokong RUU 355 pun dia pertingkaikan demi nak tarik sokongan bukan Islam. Bila matlamat politik lebih penting daripada Islam, itu jadinya.

Berkenaan dengan Anwar dan Mahathir mereka hanya berbeza sedikit aje. MAHATHIR KELUAR MASUK UMNO, ANWAR PULA KELUAR MASUK PENJARA. Kedua-duanya menjadikan politik untuk mencapai matlamat singkat.

Mahathir dulu sanggup haramkan UMNO demi nak kuasa, Kemudian keluar lagi UMNO nak singkirkan Paklah dan kini dia keluar UMNO dan nak jatuhkan UMNO kerana nak selamatkan 'wangnya' yang berada pada kroni yang mana kroninya kian menjauh kerana dia sudah hilang taring!

Apa salahnya untuk bersalam dan tepuk bahu Anwar kalau setakat nak 'perbodohkan' dia dan pengikutnya.

Tun Mahathir selambar aje jumpa Anwar, bersalam. Dia tak minta maaf pun. Pada akhbar dia jawab liwat isu lain. Apa yang dia dapat ialah Anwar sambut dia, pengikut Anwar mulai menjilat Mahathir, seolah-olah apa yang dibuat kepada Anwar adalah betul tapi yang tak betul hanyalah Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016


Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger