Wan Saiful Wan Jan Lebih Suka Lim Guan Eng Baca Khutbah Raya!Hari ini Wan Saiful Wan Jan buat komen kepada isi khutbah raya (aidilfitri) di Selangor. Dia komen isu khutbah berkenaan kumpulan Sistem In Islam dan usul Pindaan RUU 355 oleh Presiden PAS. Katanya 'kebodohan apa yang melaksanakan umat Islam" kerana membicara isu ini.

Saya tak pasti sejauh mana Wan Saiful ini telah menjadi leberal dalam soal-soal Islam sehingga boleh menghina umat Islam khususnya di Selangor.
Wan Saiful membela Sister in islam walaupun tahu kumpulan ini merosakkan pemikiran rakyat dengan menghalalkan perkara yang diharamkan oleh Allah swt dan mengharamkan perkara yang dihalalkan oleh Allah swt serta mereka menyebarkan dakyah-dakyah songsang dalam fitrah kehidupan manusia. Oleh itu menjadi tanggungjawab kepada umat Islam memberi peringatan kepada seluruh manusia tentang bahaya sister in islam ini.

Wan Saiful mungkin tak tahu atau tak faham tentang pindaan RUU 355, dia bukan cerdik sangat tentang perkara ini tak hairanlah semasa belajar di UK ambil medic tapi tak lulus kemudian tukar kursus yang mudah untuk dapatkan sijil... kononnya lulusan luar negara!

Dia tak faham bertapa pentingnya RUU 355 untuk memperkasakan Mahkamah Syariah bagi memastikan kedaulatan undang-undang Islam menepati perlembangaan Malaysia dan titah Agong.


Malang bagi orang Islam seperti Wan Saiful tidak faham antara membaca teks khutbah dengan memberi peringatan kepada umat Islam.

Ini penyakit dikalangan kita merasai diri macam profesional dan bergiat dengan kumpulan Islam liberal atau Islam Progresif yang ditaja oleh kumpulan PAN @ AMANAH mereka tidak melihat lagi undang-undang Islam itu suatu kewajipan yang perlu ditunai.

Mereka tak boleh beza antara kewajipan puasa dengan kewajipan menegakkan undang-undang Islam. Susah kita nak cakap dengan manusia setelah diri mereka dirasuk dengan fahaman sesat yang BERWAJAH ISLAM.

Mungkin Wan Saiful lebih suka Lim Guan Eng membaca khutbah yang akan mencerita bahawa DAP sayang Islam kerana itu DAP memberikan sumbangan yang lebih kepada sekolah agama berbanding dengan UMNO. DAP juga berbuka puasa setiap hari dengan umat Islam, ini tak dibuat zaman UMNO.

Share this article :
 

+ comments + 8 comments

Anonymous
July 7, 2016 at 8:42 PM

Salam Haji Hassan,

Biasalah PAN, Sehina2 manusia adalah orang Islam berketurunan melayu, sesuci2 manusia adalah DAP. Itulah prinsip PAN sebenar.

Kalau disuruh pilih Ketua Musyrikin (KM) Penang dgn Imam Bukhari maka PAN akan pilih Ketua Musyrikin Penang. Mereka terlalu taksub dgn DAP bagai pengikut Abdullah bin Ubay dgn Yahudi Bani Qainuqa. Perjuangan mereka pun amat Gharar sekali.

Ada satu lagi best Haji Hassan. Kat bawah ni saya copy and Paste dari Ismaweb

Jeff Hulu Bernam
Keadilan Reform

http://www.ismaweb.net/2016/07/hari-al-quds-sedunia-pan-diresapi-syiah/

Hari al-Quds Sedunia, PAN diresapi Syiah?

BANGI, Jumaat – Tindakan Parti Amanah Negara (PAN) menyokong penuh penganjuran Himpunan Selamatkan Al-Quds yang diadakan hari ini di Kedutaan Amerika Syarikat menimbulkan seribu persoalan.

Ketua Unit Kajian Syiah Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Ustaz Mohamad Ismail berkata, beliau pelik apabila PAN menyokong ‘Hari al-Quds Sedunia’ yang digagaskan oleh tokoh Syiah Rafidhah, Khomeini.

“Tidakkah PAN tahu asal usul penganjuran Hari al-Quds ini? Atau sebenarnya PAN sudah diresapi Syiah?,”soalnya dalam kenyataan ringkas kepada Ismaweb.

Beliau berkata demikian sebagai respon kepada seruan Setiausaha Agung PAN, Mohd Anuar Tahir yang mengajak orang ramai untuk bersama-sama dalam himpunan al-Quds selepas solat Jumaat petang tadi.

PAN 1

Mengulas lanjut Ustaz Mohamad berkata, puak Syiah ini hanya menggunakan Hari al-Quds Sedunia untuk mengaburi mata umat Islam kononnya merekalah yang mempertahankan bumi Palestin.

Hakikatnya ramai orang tertipu dengan slogan “Hari al-Quds Sedunia” yang dilancarkan Khomeini pada hari Jumaat terakhir setiap kali bulan Ramadan.

“Itu hanya sekadar manipulasi untuk membebaskan Masjd Al-Aqsa demi mendapat sokongan orang awam yang tertipu dengan slogan tersebut.

Katanya lagi, jika kita mengkaji akidah Syiah imam 12, mereka (Syiah) ini sebenarnya tidak beriman dengan kewujudan Masjid Al-Aqsa di Palestin dan tidak ada pun asas agama untuk mereka membebaskan Masjid Al-Aqsa.

“Ini kerana, bagi Syiah jihad tidak wajib kecuali setelah kemunculan al Mahdi al Muntazar. Syiah juga tidak beriman dengan kewujudan Masjid Al-Aqsa di Palestin sebaliknya mereka beriktikad ia berada di langit.

“Bahkan mereka beriktikad bahawa masjid di Kufah dan Karbala lebih suci dari Masjidil Haram, Masjid Nabawi dan Masjid Al-Aqsa. Jadi apa guna slogan tersebut digunakan?

Anonymous
July 7, 2016 at 8:48 PM

Flashback- UnIslamic PAN

DAP menghina Islam di bulan Ramadhan tapi PAN gembira dan bersyukur menjadi Khadam DAP

http://www.ismaweb.net/2016/06/dap-akan-sambut-kemenangan-pan-dengan-arak-carlsberg-tiger/

BANGI, Khamis – Parti rasis dan cauvinis, DAP akan meraikan calon PAN, Azhar Abdul Shukur dengan arak sekiranya berjaya memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar.

Perkara itu dinyatakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Sekinchan, Ng Suee Lim dalam satu ceramah kempennya sebagai pujukan kepada pengundi Cina supaya mengundi calon PAN.

Joceline Tan dalam tulisannya bertajuk ‘Tough decisions in the rice bowl town of Sekinchan’ yang disiarkan di media liberal The Star hari ini, menyebut bahawa Ng telah berkata, jika PAN menang di Sungai Besar, kemenangan itu akan diraikan dengan Carlsberg, Tiger atau kau (black dog atau Guinness Stout).

Melihat kepada situasi itu Tan berkata, cara Ng berkempen itu, ia memberi gambaran seolah-olah Ng adalah calon yang bertanding.

Ini kerana beliau berpendapat, sebahagian besar yang dipertaruhkan DAP dalam PRK ini adalah PAN yang dianggap sebagai makhluk ciptaan DAP menggantikan PAS sebelum ini.

“Ia juga merupakan satu perjuangan proksi antara DAP dan PAS, yang mana PAN amat bergantung kepada undi Cina,” katanya.

Tan berkata, apa yang dilakukan DAP adalah semata-mata untuk menarik sokongan di kalangan pengundi Cina.

“Ketika dulu pemimpin DAP memujuk Cina untuk menyokong PAS dan kini mereka terpaksa meminta Cina untuk menyokong PAN pula.

“Bagaimanapun, ramai orang Cina di kawasan itu tidak mengetahui kewujudan PAN. Ustaz Azhar, calon PAN juga tidak terkenal walaupun bapanya pernah menjadi orang kuat UMNO di kawasan itu,” kata Tan lagi.

Anonymous
July 7, 2016 at 9:12 PM

Penyokong parti sejarah aku tak tau isu mana yg membangun minda ahli-ahlinya. Asal ada ruang utk perlekehkan ahli Amanah,terus digomolnya. Saperti la Naib Presideng berbicara tentang warna..kan isu remeh tu!
Oops lupa pulok, orang yang masih dlm parti sejarah aku ni walaknya kpd mr presideng...putih kata mr presideng, putih la kata walaun2. Krn apa? Maaf, krn mereka adaa buduh sikit laaa!

Anonymous
July 7, 2016 at 9:40 PM

Wuyyooooooooooooo takut wooooo. PAN sudah bersuara, nama pun silap kah kah kah

http://semuthitam80.blogspot.my/2016/06/apa-salahnya-kalau-panggil-pan.html

APA SALAHNYA KALAU PANGGIL "PAN"???
POSTED BY SEMUT HITAM ON RABU, JUN 08, 2016 WITH 2 COMMENTS SO FAR

Huh! Heran jugak dengan pemimpin parti KUALI pimpinan Si Mat Sabu ni. Pasal soal nama singkatan parti sendiri pun diorang boleh jadikan sebagai bahan kempen untuk diperbesar - besarkan.

Apa salahnya kalau orang guna nama singkatan PAN tu bagi merujuk kepada parti mereka? Hina sangat ke nama singkatan yang diberikan oleh pihak media tu dari pandangan mereka?

Asalnya, nama PAN tu diambil dengan menggunakan perkataan awal bagi nama penuh parti itu sendiri, Parti Amanah Negara. Maka jadi la singkatannya PAN. Itu pun jadi masalah jugak?

Padahal, benda yang sama juga digunakan oleh pihak media bagi merujuk kepada Parti Keadilan Rakyat yang menggunakan singkatan PKR. Takkan itu pun diorang anggap sebagai satu 'Dosa Besar'?

Dalam satu kenyataan yang dibuat semalam, Pengerusi PAN Perak mempersoalkan tindakan pihak media yang merujuk mereka sebagai parti PAN dan mendesak agar mereka gunakan singkatan AMANAH.
“Kami didaftarkan di atas Parti amanah Negara, dan singkatan kepada kami adalah Amanah bukannya PAN. Saya lihat kecenderungan sesetengah pihak media masih lagi menggunakan nama PAN. Saya mahu membetulkan perkara itu.
"Saya telahpun menghantar surat kepada Setiausaha Agung parti (mengenai perkara itu) bantahan lembut minta pembetulan supaya tolong merujuk kami sebagai Amanah,” katanya di bilik gerakan Amanah, di sini, pagi tadi.
Dari segi definasinya, perkataan AMANAH tu merujuk kepada salah satu sifat yang mulia. Ianya tidak sedikit pun menggambarkan parti KUALI yang dipimpin oleh Si Mat Sabu tu sendiri.

Mana tidaknya. Jika pemimpin utama dikalangan parti KUALI Si Mat Sabu tu 'Amanah', sudah pasti mereka tidak akan mengkhianati kepercayaan rakyat yang telah diberikan kepada mereka.

Walhal, diorang dapat jawatan sebagai wakil rakyat, sama ada sebagai Ahli Parlimen atau pun sebagai ADUN disebabkan mereka bertanding atas tiket PAS, bukannya atas tiket PAN.

Tapi malangnya, bila mereka KALAH dalam pemilihan PAS yang lalu, pemimpin dikalangan parti KUALI Si Mat Sabu tu mula menjadi PENGKHIANAT dan bertindak keluar dari parti secara beramai - ramai.

Yang paling IRONIKnya, Pengerusi PAN Perak tu sendiri telah diberikan kepercayaan untuk mengendalikan pemilihan tersebut. Pun dia masih nak kata wujud penyelewengan dalam pemilihan PAS?

Tidakkah itu membuktikan bahawa pemimpin dikalangan parti KUALI Si Mat Sabu tu semuanya Tak Amanah dalam memegang jawatan mereka? Kalau betul diorang Amanah, sudah pasti diorang akan meletakkan jawatan sama ada sebagai wakil rakyat!!!

Anonymous
July 7, 2016 at 9:46 PM

PAN NI HANYA SEKADAR "ABDI DAPigs"!!!

Sudah terang lagi bersuluh yang Parti Amanah negara (PAN) ini sebenarnya khadam kepada DAPigs. Bukan setakat khadam je, tapi macai, orang suruhan, hamba, dan macam-macam lagi la.

Tapi apa yang peliknya, setelah macam-macam dikritik dan digelar sebagai boneka kepada DAPigs, walaupun PAN berada dalam komponen Pakatan Harapan. Namun dorang tetap menafikan perkara tersebut.

Menurut laporan yang disiarkan melalui laman portal Utaranews, boleh dikatakan semua program ceramah yang diadakan sepanjang PRK Parlimen Kuala Kangsar dikawal selia oleh DAPigs.
"Yang paling kelakarnya, semua program ceramah telah diaturkan oleh DAPigs dan program ceramah dihadiri Ahmad Termizi turut diatur khas oleh jentera DAPigs sendiri dengan penasihat parti itu, Lim Kit Siang. Sudah tu ramai pulak geng DAP yang sibuk nak berucap, padahal calon PAN yang nak bertanding". - lapor laman portal tersebut.
Nampak sangat yang PAN tu "Kowtow" kepada semua perancangan yang telah diatur oleh DAPigs yang turut dianggap sebagai 'Abang Besar' mereka dalam Pakatan Haprak tu tanpa sebarang bantahan.

Malah, petugas media yang beragama Islam juga ‘dipaksa’ untuk bertugas lebih awal dan ada yang tak sempat nak berbuka puasa dan solat Maghrib. Rayuan supaya jadual ceramah itu dilewatkan pun tidak diendahkan. Urus setia PAN pulak mampu tengok je.

Anonymous
July 7, 2016 at 10:19 PM

Kan betul kata aku... hal nama pun dibahaskn panjang lebar... padahal isu tu terlalu remeh.
Faham-faham saja lah, bila minda dh kemetot, isu yg dibincang pun kemetot laa, setakat orang bodoh nak puaskan nafsu je!!
Maaf ya kerana aku terlayan sibuduh berpolitik ni!

Anonymous
July 7, 2016 at 11:05 PM

Pis wajar utamakan dakwah seperti laungannya akhir2 ini..jika ingin berdakwah bkn begini caranya..prinsip buruk sangka dimana sebagai ahli pis kami telah membuat persediaan yg sewajarnya seperti prinsip 'ikhlas'dlm berdakwah...anggapan dan buruk sangka adalah mainan syaitan..ikutilah saranan tuan guru utama agar kita tidak songsang...

July 8, 2016 at 10:17 AM

Bagaimana pula dgn baju sedondon Pink yg dihebohkan dulu oleh PAN tu? Tu kira pjg minda lah tu.. bangang!!

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger