Wan Rahim & Husam Cuba Perangkap Mat Sabu Pada Perjumpaan Raya PAN di Kota Bahru


Saya telah menulis semalam Husam dilema kerana parti PAN tak nak terima dia. Macam mana pimpinan PAN nak terima, pimpinan PAN adalah pimpinan PAS sebelum ini memang kenal perangai Husam yang banyak menyusahkan parti PAS. Dia ibarat duri dalam daging. Takkan bodoh PAN nak ambil duri yang PAS buang nak masuk dalam tubuh PAN!

PAN Kelantan buat perancangan menjemput Mat Sabu dan sebahagian besar pimpinan PAN datang ke Kelantan untuk majlis bersama perantau semalam 6 haribulan. Yang boleh datang hanya Mat Sabu dan Hasnol sahaja.Dalam majlis berkenaan sebelum dialog dimulakan pengerusi majlis telah mengemukan 2 soalan, satu untuk Mat Sabu dan satu lagi untuk Husam Musa.

Rupanya majlis ini adalah perangkap PAN Kelantan kepada Mat Sabu untuk mendapat kenyataan rasmi Mat Sabu menyokong kemasukkan Husam dalam PAN.

Soalan pengerusi

"Apakah perancangan terperinci abang Mat untuk menerima Husam ke dalam parti AMANAH (PAN) dan sekiranya abang Mat terima adakah kemasukkan Husam memberikan infak positif atau negetif kepada parti AMANAH (PAN)?


Mat Sabu ambil masa hampir 20 minit untuk jawab soalan ini (Pembaca boleh dapatkan video perjumpaan ini). Mula-mula cerita gerakan Islam seluruh dunia, kemudian cerita PAS zaman Tok Guru Nik Aziz. Bila Mat Sabu sedar dia tak menjawab dia seleroh kononnya ini baru pengenalan untuk menjawab soalan.

Kemudian Mat Sabu merepek lagi pasal PAN boleh mengatasi PAS di PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar. Katanya undi di bandar PAN mengatasi PAS (Tak pun dibandingkan dengan UMNO) kononnya orang bandar dapat maklumat dan undi luar bandar orang kampung tak ada maklumat. Mungkin Mat Sabu sangka orang luar bandar Perak masih pakai cawat dan kenal telefon pasal itu tak dapat maklumat. Itulah dangkalnya analisis PAN dan itu 'hiburan' untuk menyedapkan hati ahli PAN kononnya mereka hebat daripada PAS.

Sampai akhir Mat Sabut tak sebut pasal penyertaan Husam Musa dalam PAN.

Kalau dalam peperiksaan Mat Sabu dapat markah kosong, walaupun dia jawab 5 helai kertas kajang tetapi oleh kerana tidak menjawab soalan tak ada markah boleh diberikan. Markah simpati pun tak dapat.

Soalan kedua ditujukan kepada Husam sebenarnya perancangan untuk menjawab sekiranya Mat Sabu tawar Husam masuk parti PAN.

Jadi terpaksa Husam sebut "Sekiranya saya ditawarkan..... dan ...mungkin saya dijemput dalam majlis khusus"

Hasil perjumpaan itu HUSAM MENJADI MAKIN MERANA... TAK TAHU NAK BERTAPAK DIMANA?

Siapa nak buah yang 'buruk'?


Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Monkey Shooter
July 9, 2016 at 8:17 AM

Ada juga Hj kafir harbi barangkali...? Kerjanya memecahbelahkan kumpulan Islam yang bersaudara. Hoi.....Hj, dah tak Ramadhan lagi, dah boleh makan dedak berkongsi bersama dengan Janda Jonggang OmakKau....

Anonymous
July 9, 2016 at 5:14 PM

Hoi monyet... Dh cuci kandang belum??? Yg pecah belah islam ni PANDAP sanggup jd khadam DAP

July 10, 2016 at 5:36 AM

Astaghfirullahalaziim....

July 10, 2016 at 5:36 AM

Astaghfirullahalaziim....

July 10, 2016 at 10:00 AM

mana videonya? nak tgk jgk betul ke ni

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger