Parti Ezam Nak Serta PAKATAN HARAPAN? PSM yang lama pun diketepikan


"Insya-Allah, dengan izin Allah sekiranya parti baru kami diluluskan pendaftaran oleh ROS maka perkara pertama yang Ezam serta saya lakukan adalah untuk memohon menjadi rakan 'coalition' dalam Pakatan Harapan,” Kata Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan.


Khairuddin berkata beliau gembira melihat apa yang berlaku dalam pembangkang hari ini yang selaras dengan kehendak Pengerusi BERSATU, Tun Dr Mahathir Mohamad yang mahukan penyatuan antara seluruh barisan pembangkang.

Betul ke ada usaha nak satukan pembangkang?

Kenapa PAKATAN HARAPAN ketepikan parti PSM?
Sehingga merajuk mereka dengan sikap PAKATAN HARAPAN.

Sebelum Ahli Jawatankuasa Pusat PSM, S Arutchelvan meramalkan PH yang terdiri daripada PKR, DAP serta PAN akan berunding dengan PSM pada saat-saat akhir “dan kemudian mengemukakan pelbagai permintaan”.“Kemudian ia akan kelihatan seolah-olah PSM adalah parti yang sukar,” kata Arutchelvan.

“Mereka tidak hantar surat rasmi atau mengadakan perbincangan rasmi dengan kami. Malah, pada pilihan raya sebelum ini, mereka mahu kami bertanding menggunakan logo mereka. Kami tidak fikir mereka memandang kami dengan serius,” kata Arutchelvan.

Akhirnya PSM merajuk dan bersendirian.LIM KIT SIANG tak pula menasihatkan PSM macam nasihat PAS tak boleh bersendirian nanti tak boleh menang.

Nampak sangat PAKATAN HARAPAN adalah pakatan masing-masing nak tunjuk ego. Masing-masing nak tikam belakang kawan.


Share this article :
 

+ comments + 2 comments

March 22, 2017 at 8:33 AM

betul tu haji. PAS pun dok bertanding lawan PSM kat Kota Damansara walaupun jadi geng Pakatan Rakyat. Sebabnya haji pun tahu kan. so siapa yang curang?

Anonymous
April 6, 2017 at 11:53 PM

jawatan oh jawatan

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger