Berita Pecah Perut, Parti PAN Bukan Sahaja Buat Lari Kerusi Parlimen....Ketua Dewan Muslimat selangor dalam ceramahnya menyebut bahawa parti serpihan PAS, Parti Amanah Negara (PAN) tidak layak dipanggil ‘Amanah’ sebaliknya lebih layak dipanggil PAN.

Menurutnya, parti itu telah mengkhianati perjuangan ketika bersama PAS sebelum ini.

“Kenapa perlu sebut Amanah? Mereka khianati perjuangan sebelum tubuhkan parti PAN, mereka bongkarkan kerahsiaan parti PAS dalam media sosial. Melarikan kerusi-kerusi yang mereka tandingi atas tiket PAS dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 sedangkan berjanji dengan Allah (baiah) untuk tidak membuat lari kerusi..

“Tak layak panggil Amanah. Kalau ada ‘mata-mata’ PAN di sini balik dan beritahu sendiri bos masing-masing sebab apa nak panggil Amanah?”


“Buktikan kalau betul-betul mereka ‘amanah’ kosongkan kerusi tersebut dan bertanding atas tiket PAN. Kalau menang bererti rakyat betul-betul sokong mereka dan inginkan mereka terajui kerusi tersebut.

Ingat kerusi MP sahaja dibuat lari, rupanya kerusi meja yang dipinjam semasa kempen PRK baru-baru ini pun di bawa lari juga. Betul peribahasa "anjing jika dah makan taik" 

Haji Hassan Omar
Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger