Yang Ni Lagi Banyak Langgar Disiplin Bila UMNO Nak Pecat Dia?


Pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir daripada Umno menunjukkan parti itu memandang serius perbuatan anggotanya yang melanggar peraturan parti, kata Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

“Keputusan ini dilakukan kerana parti memandang serius perbuatan anggotanya…apa tah lagi seorang Timbalan Presiden dan Ketua Perhubungan Negeri yang duduk bersekongkol dengan parti lawan untuk menentang parti dan kerajaan.

Adakah betul alasan ini?
Atau ada perkara lain disebalik itu?
Cuba kita selidik...

Timbul persoalan kenapa Majlis Tertinggi UMNO tidak memecat bekas Menteri Besar Terengganu, Ahmad Said dari Umno kerana dia ini membawa usul "Undi Tidak Percaya" kepada MB, Ahmad Razif Abdul Rahman dalam sidang Dewan Undangan Negeri Terengganu tiga bulan lalu sehingga kecoh UMNO Terengganu.

Kalau betullah UMNO nak bertegas dengan ahlinya soal disiplin kepada Ahmad Saidlah yang patut kena pecat kerana apa dia buat tak pernah dibuat oleh mana-mana ahli UMNO sebelum ini. Malah bukan pecat amaran pun kita tak dengar daripada Mulut Najib dalam isu ini.

Malah Ahmad Said pada persidangan perwakilan Umno Bahagian Kemaman pada tahun lulu, telah menjemput Muhyiddin untuk merasmikan persidangan tersebut dan pada ucapan perasmian tersebut TS Muhyiddin telah mengecam Najib dalam banyak perkara.

Bukan itu sahaja, Ahmad Said turut bersama dengan Tun Mahathir ketika bekas Tun menghadiri majlis "Nothing To Hide" yang jelas majlis penerangan mengenai 1MDB di PWTC pada tahun lalu adalah pentas menyerang Najib Razak.

Kenapa Mat Said dibiarkan oleh Najib?
Apakah kerana Mat Said banyak rahsia?
atau kerana UMNO takut tergugat dengan kedudukan PAS Terengganu makin kuat selepas sebahagian musuh dalam selimut parti itu telah keluar parti?

Atau memang UMNO cakap tak serupa bikin, macam parti PAN juga.


Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger