Melayu Tidak Lupa.... Dosa Mahathir Membuatkan Rakyat Tolak Pembangkang


Sebelum ini saya terbaca kajian ILHAM Centre yang pengerusinya Hisommuddin Bakar pro parti PAN berkata menjelang saat-aat akhir fasa kempen pilihan raya yang akan berakhir jam 12 tengah malam ini, kajian firma penyelidikan bebas ILHAM Centre terhadap dua kawasan Pilihan Raya Kecil P067 Kuala Kangsar dan P093 Sungai Besar menunjukkan dinamika perkembangan pola undian yang dramatik.

Katanya lagi perubahan pola kesan daripada kempen agresif oleh Tun Dr Mahathir Mohamad sedikit sebanyak menggoncang titik kekuatan UMNO di kawasan pedalaman yang mempunyai nilai sentimental dengan negarawan itu mengheret kami membuat analisa sehingga saat akhir tempoh pengundian.

Dapatan daripada kajian ILHAM Centre menyebut kajian mendapati sebanyak 73 peratus di Sungai Besar dan 81 peratus di Kuala Kangsar bersetuju bahawa gerakan Mahathir mampu mengubah sokongan pengundi kepada BN.


Kuala Kangsar mencatatkan penerimaan positif pengundi UMNO terhadap kempen Mahathir kerana digerakkan seara intensif oleh Dato' Hamidah Osman dan Dato' Kamilia Ibrahim untuk meningkatkan undi protes kepada BN.

Ini ditambah lagi dengan protes senyap di kalangan pemimpin UMNO Bahagian Kuala Kangsar yang kecewa dengan pemilihan Datin Mastura Mohd Yazid sebagai calon.

Suhaizan Kayat (AHMAD MASLAN VERSI PAN) dan penulis blog Zulkefly Harun (Greenboc) pun menampallah dapatan kajian ini untuk menyerang PAS.

Bila keputusan keluar, BN dulu yang kalah dengan majoriti 399 sekarang dah meningkat majoritinya kepada 9,191 undi. Ini peningkatan 23 kali ganda!!

Kesian di Tun Mahathir diakhir baki hayatnya terpaksa ke hulu dan ke hilir menyerang Najib. Malah dia masih 'karat" UMNO menyerang hudud dengan istilah hudud PAS.

Daripada seorang yang disanjung tinggi akhirnya menjadi manusia yang hina, bukan salah Melayu yang mudah lupa tetapi sslah si Mahathir sendiri yang merosakkan diri sendiri. Ini membenarkan doa Ustaz Fadhil Mohd Noor dalam satu ceramah agar dia dipanjangkan umur agar melihat kerosakkan yang dibuatnya (DEDAK yang dimulakannya).

Sebenarnya Melayu tidak lupa dosanya...
Doa kepada pejuangan reformasi rakyat...
Dosa kepada Islam menghalang perlaksanaan hudud di Malaysia.Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger