Gambar Tak Berbohong DAP Bos Parti PAN@AMANAHRamai orang mengatakan bahawa DAP adalah Boss Besar Parti PAN @ AMANAH.  Tapi perkara ini dinafikan oleh ahli-ahli PAN @ AMANAH.

Kata-kata PAN @ AMANAH ini bertuankan DAP berdasar beberapa peristiwa, antaranya


Pada 6 November 2016 Ketua DAP Selangor Tony Pua mendedahkan bahawa parti itu mula menggerakkan jentera sebagai asas untuk bertanding di lapan kerusi negeri. Lapan kerusi yang disasarkan DAP itu adalah Taman Templer, Lembah Jaya, Paya Jeras, Sri Serdang, Meru, Cempaka, Dusun Tua dan Tanjung Sepat.

Membalas kenyataan Tony Pua, Cikgu Pa mengatakan bahawa DAP hilang kepercayaan kepada rakannya parti PAN @ AMANAH sehingga DAP sendiri akan bertanding di kawasan PAS.

Untuk Sungai Besar dan Kuala Kangsar Khalid Samad dalam laman Facebooknya meminta mesyuarat Majlis Presiden disegerakan untuk memutuskan parti mana yang akan mewakili Pakatan Harapan.


Kata Khalid, DAP selaku anggota komponen PH telah pun memberi sokongan dan amat bersetuju PAN bertanding pada kedua-dua PRK tersebut sedangkan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali telah memaklumkan keputusan belum ada selagi belum bermesyuarat.

Ketiga Khalid menyebut partinya tak ada banyak duit untuk membuat billboard tapi setelah terbongkar Khalid mengatakan yang membuat billboard itu adalah DAP setelah dia bertanya Tony Pua.

Persoalannya mustahil PAN tak tahu, takkan DAP memandai membuat sedangkan yang bertanding adalah PAN. Melainkan PAN bertanding sekadar mewakili DAP. Atau PAN Kuli DAP dia, jadi apa yang DAP nak buat tak perlu rujuk kepada yang bertanding.Share this article :
 

Post a Comment

Blog Archive

 
Copyright © 2011. Hassan Omar - All Rights Reserved

Distributed By Free Blogger Templates | Lyrics | Songs.pk | Download Ringtones | HD Wallpapers For Mobile

Proudly powered by Blogger